Efterlängtad familjesemester...

De har varit fullt upp hela veckan och den är ännu inte slut. Har varit till BVC två gånger ena gången för att mäta och väga lillan och andra gången för att lillan skulle på 6månaders kontroll. Och jag kan meddela att hon klarade sig genom kontrollen med ett stort OK i protokollet.

Har även hjälpt mamma med att fixa iordning inför urnsättning av mormor på torsdag, dukat, plockat blommor och klippt gräset. Dagen har tillbringats på stan med familjen samt Ellas gudföräldrar, de blev lunch och massa shoppning.

På lördag dra vi på semster, första gången vi ska åka på lång semster med prinsessan och jag kan meddela att de blir en lång semster då vi ska åka upp till Norrland. Ska bli mycker mysigt och väldigt skönt att komma hemifrån en stund. Skönt att få tänka på annat och komma bort i från denna by som gud glömde. Bara kunna slappna av. En efterlängtad familjesemster...=)


Så på lördag dra vi en lång bilfärd och återkommer torsdag nästa vecka. Så om datorn ej följer med så lovar jag en lång uppis när vi kommer hem...=)

//xoxo


En helt underbar midsommar...

Då var de årliga midsommarfirnadet till ända.
Hade en mycket trevlig fest hemma i trädgården tillsammans med underbara kompisar, massa god mat, lekar, sång, skratt och självklart med berusande dricka.
Jag hoppas alla hade de roligt, de verkade som de i allafall.
Dagen började kl.13.00 med "sillunch", de fortsatte med uppbyggnad av midsommarstången, grabbarna fick fixa björkris och vi flickor plockade blomma, Sedan drog de igång, L fick även i år stå för knåpandet av midsommarkranser till alla som ville ha, vi andra roade oss med att fixa midsommarstången, njuta i gräset och bara ha allmänt trevligt. Sedan bjöds de på dans runt våran vackra stång, de bjöds på smågrodorna, tre små gummor och mycket mer. Efter motion runda runt stången var det åter igen dags för mat. Då åkte snappsen och snappsvisorna fram. Kvällen fortskred med, efterätt, kubbspel, sång, skratt, Tack alla för en mycket trevlig kväll.











Fler bilder finns att se på facebook.


Hoppas ni har haft en trevlig midsommar och att ni får en bra sommar...=)


//xoxo

En sammanfattning av mycket

Tänkte jag skulle ta mig i kragen och få till ett inlägg om vad som har pågått i detta bygga på senaste tiden...

Anledningen till dålig uppdatering är att jag har haft fullt upp med planering inför min prinsessas dop som gick av stapeln den 12/6...Saker som ska handlas, hus som ska städas samt att fördela ut lite arbetsuppgifter hit och dit.
Vi hade dopet i våran trädgård vilket göra att man får lite mer att göra och planera. Partytält som ska hyras och sättas upp, utemöbler som ska lånas här och där,blommor som ska plockas, dop bord som ska ställas iordning.
Men jag kan meddela att dopet blev mycket lyckat även om inte vädret var på våran sida, så verkade alla gäster nöjda och lika så vi. Ella fick många fina presenter som hon kan har mycket bra användning av framöver.

Så jag kan nu meddela och min prinsessa har nu fått sitt namn: ELLA Cecilia Larberg.



Min prinsessa har nu kommit till ringa ålder 6månader, tänk att hon redan är ett halv år, Tycker de var igår som de var dags att trycka ut denna lilla skapelse. Så jag tänkte att jag kanske skulle dela med mig av min förlossningsberättelse, fast i light version:
10.20 morgonen den 15december gick min slemopropp, snacka om en chock när man går upp som vanligt, håller på och klä på sig så börjar de rinna massa blod. Efter mycket trokande, så ringde jag ett samtal till förlossning, där dom bekräftade är jag kommer få barn inom dagarna. Med tanke på att min sambo skulle in och jobba som hängde jag och alla mina bb-väskor med in till stan ifallde skulle dra igång ordentligt.
Under dagen som gick hade molande värk och lite smä värkar med ca.20-30minuters mellanrum.
Vid fem tiden drog vi oss hemåt, värkarna var fortfarande väldigt svaga, framåt halv åtta tiden började dem bli lite starkare men fortfarande med 20-30 minuters mellan rum. vid halv nio tiden var värkarna tätare och starkare. Ringde då ett samtal till förlossningen för att höra hur jag skulle göra, fick svaret att ta mig en alvedon och ställa mig i duschen. Sagt och gjort där ställde jag mig och kunde ha stått i en evighet om inte varm vattnet hade tagit slut. Efter en lång dusch satte jag mig ny duschade i soffan med rena kläder, då insåg vi att de kanske var dags att börja ta tid på värkarna. Efter att ha haft 3 minuter mellan värkarna i 20 minuter bestämmde vi oss för att åka in. När vi kom fram till förlossningen vid kvart i tio tiden fick vi ringa på en klocka och vänta på att någon skulle öppna. Och jag kan meddela att dom få minuterna de tog för dom att komma ner kändes som en evighet, han till och med två värkar under tiden och då kan jag meddela att det endast var knappt minuten emellan. Ni som har gått in vid förlossningnsavdelningen vet att det inte tar särsklid långtid att tar sig till självaste förlossningen och under den korta färden han jag med 3 värkar. Väl inne på rummet började vi diskutera alternavtiv smärtlindring och kom fram till att börja med lustgas och då var kl, 22.00. Tiden gick och efter en och en halv timma ville jag har epuidral men fick svaret att dom inte skulle komma förens efter en halvtimma, jag var vid denna tiden 6cm öppen när jag kom in var jag 3cm. När narkosläkaren kom vid kvart över tolv tiden och skulle sätta epuidralen var de inte ens minuten mellan värkarna. Vid halv ett kom de fram till att de inte var någon ide att sätta nått då jag var fullt öppen. Så de vara dags att börja krysta och jag kan meddela att jag hade sagt i 20minuter att jag måste krysta. Kl. 00.58 var min prinsessa ute och det var en helt underbar känsla trots att man var helt utmattad....nog det mest underbarste jag har varit med om trots att smärtan är olidlig, men vilka superkrafter man som man inte trodde att man hade...vill gärna har fler barn=)



Ella på patient hotellet 16/12-2009


veckan som gått har bjudit på en sväng till ellas faster, där vi även träffade T & M. var idag iväg till bvc då jag tycker bebis har gått ner lite, då vi har börjat med fast föda. men min lilla prinsessa nöjer sig endast gröt och hur roligt känns det att endast ge henne gröt varje måltid. men idag äntligen fann vi de rätta biffstroganof. vågen idag visade 7030gram,så här har hon gått upp.

veckan fortsätter med förberdelser inför midsommarfesten, ska bli mycket trevligt. Hade lite panik idag då vi ej har fått tag i något partytält. Vi hade tänkt oss att köpa ett på Biltema men de visade sig att de var slut och att de skulle ha kommit in fler igår men hade inte kommit några. tog mej då en sväng till rusta och vilken tur jag hade där fanns det ett enda litet gnutta partytält och väntade på mig... Nog för att de sägs att de ska bli fint väder på midsommar så vill man ändå vara säker ifall väderguden bestämmer sig för något annat.


Ne,nu får de räcka för denna gången, ska lägga lilla bebis och vänta på att sambon ska kommer mat...=)

//xoxo 


 


Du skall icke ljuga...

Jag skulle ljuga om jag säger att allt e bra, för de är de inte. Har för närvarande kommit in i en svacka. Har så mycket jag skulle vilja göra och skulle kunna göra men har ingen lust. Känner mig bara anmält depp och ensam. De är tur att jag har världens underbaraste unge som finns häroch ger mig sina små leenden och gör sina små hyss så jag får skratta ochfå glädje i min vardag.

Ja jag vet att jag ligger efter med uppdateringen men som sagt svacka...men jag bjuder på lite bilder i stället på det som har pågått den senaste tiden...














//xoxo



Borde, men orkar inte...

Jag borde blogga lite nu, men har faktiskt ingen ork för närvarande.
Har varit väldigt mycket att göra den senaste tiden, men jag lovar att jag återkommer snarast med ett hyfsat långt inlägg.

Bjuder på en bild på vad komma skall in mitt näst kommande inlägg...




//xoxo


Längtar tillbaka...

Tänk vad tiden går fort, denna vecka pågår de massa studentfirande här i värmland, sj tog man studenten för 4år sedan. Varje år vi denna tid längtar man tillbaka till de 3 underbara åren på Lillerud, man längtar tillbaka till studentveckan.Satan vad roligt de var, skulle kunna göra om de varje år om man kunde de. Men om ca. 1 ½ år är de dags igen, då har jag förhoppningsvis klarat min förskollärarutbildning.


Studenten 2006

Är så avundsjuk på alla som tar studenten nu, balen, festerna, alla skratten och den vilda färden på flacket...Vill igen...=)


Men jag kan nu istället njuta at alla undebara stunder och framsteg som min prinsessa gör. Var till bvc i dag snuttan väger nu 6790gram och är 65,5cm lång. Hon har även kommit på hur man göra för att ta sig framåt i sin gåstol, det går inte särskilt fort, närmare snigel fart, men snart ni så går de i 120 här hemma.

Nu ska jag slappa lite i soffan och ladda batterierna inför kommande händelser denna vecka...


//xoxo

Första fyllan...

Har haft en mycket trevlig helg, fredagen inleddes med en sväng till mormors hus, där det blev lite fika, fick även med mej lite minnen med mig hem. Kvällen bjöd på grillat med pappa. älsklingen samt L och L. Lördagen skulle ha spenderats på bilutställningen i Ånnaboda men det blev ändrade planer. Kvällen bjöd på på 20 års fest samt min första fylla sedan den 11april 2009, klartjag har drukitlite innan men inte så jag har blivit ordentligt rund under fötterna. Det var mycket trevligt,styrde hemmåt vid ett tiden, alldeles lagomt för en småbarnsförälder. Sambon drog hem tidigare då barnvakten inte kunde stanna längre än till tolv. Söndagen har gått i slapparens tecken,kan meddela att gårdagen satte sina spår. Myste hela dagen med min prinsessa, kvällen bjöd idagpå på grillat med bästa L.


Veckan bjuder på massa förberedelse och planering då prinsessan ska döpas till helgen. Ska bli mycket trevligt, ska fylla min trädgård med nära och kära. Hoppas nu bara på bra väder, ska be tillvädergudarna varje kväll tänkte jag.


Nej nu ska jag krypa ner och ta natten är en dag i morgon oxå.

Hoppas ni alla har haft en trevlig helg.

(Vet att de har blivit lite dåligt med bilder, men de jag lovar)


//xoxo


Egen tid...

Nu på sistone är man väldigt tacksam över dom korta och få stunder man får egen tid. I början av mamma tiden kunde man inte lämna prinsessan en enda stund, man hade med henne överallt och då menar jag verkligen överallt. Nu när mini har blivit lite större och fått lite andra vanor och blivit mer rörlig kan ni nästan räkna ut att de blir mer att göra för mig med. Man måste vara med lite mer, när hon var liten så sov hon större delan utav dagen, nu är hon istället vaken större delen av dagen detta sliter väldigt på en kan jag erkänna. Så nu är man bara tacksam över dom få minuterna man får ensam på toaletten för att samla krafter.
Men igår hade jag min första egen tid på länge, lämnade av bebis hos hennes farmor och drog mig ner till stan för diverse inköp, unna mig även tre par nya skor, då de skor jag hade innan graviditeten ej går på mina fötter längre pga att fötterna har förändrats enormt efter sin tid som vatten fyllda ballonger.



Efter min egen tid på staden drog jag och bebis till barnens hus för att införskaffa insektsnät samt solparasoll till barnvagnen. Sedan blev de säkerhets infromation med mamma/barngruppen. Fick höra många läskiga historia om hur barn har dött när de trilla över bestikbehållaren i diskmasiknen. Visste ni att dom två vanligaste fallskado ställena är:
1. Fall från vanlig köksstol
2. Fall från föräldrarnas säng
Visste ni att t.ex den vanligaste dödsorsaken i hemmet för små barn är drukning.
Denna infromations tid fick mej verkligen att tänka om hur de ser ut i vårat hem, vad kan våran lilla prinsessa skada sig på. Hur ser våra möbler ut, sitter dom fast i väggen. Man blir faktiskt lite nojig för självklart vill man inte att ens eget barn ska skada sig. Vi kan inte hindra att dom skadar sig men vi kan se till att skadorna blir lindriga.
Nu för tiden finns det så mycket säkerhets prylar som de räcker och blir över. Men allt handlar ju om sunt förnuft.


Dagen fortsatte med en sväng till min moder, där prinsessan fick sig en lite dusch i värmen och jag fick goda laxsmörgåsar. Blev en shopping sväng på nya favvo affär "Ica kvantum välsviken", sedan förbi syster för att låna lite kläder som ev ska bäras på festen på lördag. Väl hemma blev de upplockning av varor, hann även med den dagliga promenaden innan rumpan placerades i soffan med mat och kvällens tvprogram...


Dagen idag bjuder inte på något särskilt, ska försöka ta mig ut i solen för att ändra hudfärgen lite, den har för närvarande färgen vit, tänkte att den kunde bli lite brunare till minis dop nästa helg.


//xoxo




RSS 2.0