En tillfällig period förhoppningsvis...

Min lilla prinsessa har för närvarande blivit ett litet monster då ingenting duger, hon som tidigare kunde nöja sig med vad som helst hur länge som helst har kommit in i en period som förhoppningsvis bara är tillfällig där hon endast nöjer sig med saker för en kort stund. Hon har även kommit på hur man gör när man vänder sig från mage till rygg men har ej kommit på hur man gör för att komma tillbaka vilket gör henne mycket förbannad. Jag kan meddela att snuttans tillfälliga period tar enormt på psyket. Man kan nu inte längre göra massa saker när hon är vaken då hon helst vill att man nästan ska sitta på henne, vill inte vara sj en enda sekund. Och när man väl har tid och göra nått är man bara för trött att göra de. Sedan är de massa andra saker som ställer till det med mitt psyke. Man undrar ibland om man verkligen inte kan få vara lycklig och njuta av livet. Men tydligen anser en del att de själv mår mycket bättre av att ställa till de för andra. Får se hur allt detta ter sig eller kommer det ske en stor förändring inom snar framtid.


Vet att jag har varit dålig på att uppdater man som jag skrev i mitt tidigare inlägg så har jag inte haft någon motivation men förhoppningsvis kommer den tillbaka.
Veckan har bjudit på shoppning, kalas, äventyr till örebro, mors dag firande, använt mina gröna fingrar har även umgåts med penseln. Har vissa dagar önskat att dygnet har haft fler timmar då mitt trädgårds projekt har fått väntat till kvällen då prinsessan har somnat, det har lett till att man har inte dragit igång med ute fixet förens vid nio tiden på kvällen...


Ja jag vet att det är mycket gnällande i detta inlägg men det är inte endast en dans på rosor när man blir mamma, är så avundsjuk på alla mammor som redan efter en månad efter födseln kan få på sig sina kläder dom hade innan, jag sj kan inte ens använda något in min garderob, ja jag vet att det endast är jag som kan göra något åt detta men har inge lust, ork eller motivation. Jag tar mina dagliga promenader men tydligen funkar inte dessa på min kropp. Och att börja träna på något gym är ingen idé då min inkomst knappt räcker till de viktigaste. Skulle t.ex. behöva inhandla massa nya skor och kläder då min garderob som sagt inte går att använda. Men jag får se det som sådant att jag har fått något underbart av detta.


Veckan bjuder på, fika hos syster, en tur på stan för att inhandla det sista till dopet, mamma/barngrupp, date med prästen, helgen bjuder på bilutställning, 20års fest, trädgårdsarbete och som dom andra vekckorna de dagliga promenaderna.


 

//Cissi


Omotiverad...

Har egentligen massor att skriva men känner mig för närvarande väldigt omotiverad. Och mindre motiverad blir jag när man ställer fråga om hur många det är som läser så är det endast en enda som ger sig tillkänna.

Mera uppdatering kommer en annan dag...





//xoxo

Trädgårdsarbete

Hjälp,börjar känna mig väldigt stressad om två veckor ska vi ha dop för prinsessan och det är massor som ska fixa och donas med i trädgården då dopet ska ske där. Ute möbler som ska målas ogräs som ska rensas, blommor som ska inhandlas och planteras...Men som tur e så har jag världens snällaste unge som tycker om att leka för sig själv så mamma kan få fixa och dona lite.


Helgen har mesta dels tillbringats hemma med besök av C. Dom dagliga promenadera har avlösts. Ska även gå in i sumba träsket. På torsdag ska jag försöka komma iväg och prova på detta populära träningssätt. Ska bli mycket skoj.


Veckan iövrigt bjuder på mamma/barngrupp, planering med moder inför dopet och till helgen dra jag och bebis iväg till Örebro tillsammans med min syster för att hälsa på min fader.


Ang mitt bloggande känner jag att jag har hamnat i något hjul där jag skriver samma saker hela tiden, kommer inte på vad jag ska skriva. Kan ni inte hjälpa mig.
Vad vill ni läsa?
Sedan vet jag ju inte vilka som läser, vore intressant och veta.
Vilka är ni där ute som tar del av mitt liv som nybliven mamma?


Nej nu ska jag ladda lite för att senare färga mina fingrar både gröna och vita.

//xoxo

Fredag igen...

Då har åter en vecka slut, tycker veckorna går väldigt fort.
Denna vecka har bjudit på bvc besök, kalas i mängder, tog oss även sväng i Mariebergsskogen och trotsade vädret eller rättare sagt vi hade tur. När vi kom till M-skogen lyste solen och värmen var olidlig efter ett par timmar började regnet komma och drog vi hemåt. Väl hemma kom åskar på besök och jag kan meddela att han inte är min bästa vän. Efter att det värsta ovädret hade lagt sig drog vi en sväng till bergvik för att handla diverse saker som min lilla prinsessa behöver.




Helgen bjuder inte på särskilt mycketdet enda som är planerat är att C kommer på lunch besök annars så ska denna helgen gå ut på att iinte ha några krav eller måsten ska försöka njuta av allt underbart jag har runt omkring mig och glömma allt de tragiska för en stund, nog för att de inte går att glömma men ska försöka och inte tänka och prata om de utan bara njuta av en helg tillsammans med familjen.




När man nu har blivit mamma så blir det att man automatiskt prenumerar på tidningen "vi föräldrar", igår innan jag gick och la mig lästa jag en artikel om hur mammor i fattiga länder ser sin graviditet som sin död att de inte finns tillräckligt med kunskap och vård att får. Inga kontinueliga besök hon barnmorskan och när de ska föda får de oftast ta hjälp av grannen eller någon annan kvinna i familjen. När jag läser detta blir jag så oerhört tacksam över att leva i ett land där kunskapen och hjälpen finns. Men blir genast tacksam över allt man har. När man blir gravid i sverige är det de lyckligaste man kan bli i vissa länder handlar graviditet om oron att dö. Tycker det är så tragiskt.


Lite bilder från äventyret i M-skogen

En trött bebis på väg till M-skogen


Efter många försök att hålla henne vaken tills vi kom fram fick L tillslut ge upp då inget fungerade


Undrar vad som fångar våra blickar



Djuren intresserade henne inte särskilt, det var roligare med staketen
(kolla in världens underbaraste dubbelhaka)



Hemma efter äventyret till M-skogen, sitter och lyssnar på när åskar hammrar och spikar ute.


Hoppas ni alla får en trevlig helg.
//xoxo

Mitt lilla hjärta

Nu har bebis fått sin andra spruta. Hon var ritkigt duktig min lilla prinsessa första sprutan brydde hon sig kanppt om, men den andra gråt hon lite sen var de över. Nu väntar jag bara på biverkningarna så som feber och en gnällig bebis, men jag hoppas på att dom uteblir. Tycker synd om litenom de blir så,e inte lätt å va liten och sjuk.

Snuttan har nu gått upp lite mindre än hälften av vad hon vägde när hon föddes,hon är nu 6 315gram tung och 64cm lång. Hon är min lilla dunerklump. Vill inte skryta för mycket men jag har världens snällaste, sötaste och underbaraste dotter. Hon är alldeles perfekt.




Mitt lilla hjärta...



//xoxo

5 månader (känsliga läsare varnas)

Idag är det exakt 5 månaders min lilla prinsessa tittade ut kl var 00.58. Efter totalt 3 timmar på BB så kom hon ut som en katapult, bakstavligt talat. Har nog aldrig varit mer om någon så känslomässig situation som då, tänk att det man har bärt runt på och som har frodas och växt i min mage helt plötsligt ligger på mitt bröst. Något som har fascinerat mig på sistone nu när lillan har blivit större är hur otroligt det är att jag har tryckt ut en bebis ur min ..., när det annars kan vara jobbit att få in en tampong.
Något som sliter väldigt hårt på mitt pyske just nu är att inga kläder sitter som dom ska,man läser om andra som redan efter 2-3 månader kan ha samma kläder som dom hade innan dom blev gravida, men inte jag. i mina vanliga kläder ser jag gravid ut och om jag sätter på mig mamma kläderna så trilla dom av mig. vet inte vad jag ska ta mig till.Ja,jag vet att det enda som hjälper är att träna, men det är inte särskilt roligt. Har iallafall börjat med dagliga promenader på 1-1½ timme. Men det sägs ju att det tar upp till ett år innan kroppen är helt återställd, men man vill att det går fortare, men man får se det som sådant att kroppen har blivit då här pga något underbart, så det är egentligen värt de.








Gårdagen tillbringades i god vänner sällskap, årets första grillkväll där man kunde sitta ute hela kvällen. Det bjöds på godmat, berusande dryck och mycke snakka. Å trevligt var de oxå.

Dagen har hittills bjudit på hushållssysslor och ett bad för bebis. Ska snart ladda om för att ta en sväng till bergvik och sedan tillbringa kvällen i en biosalong till bästa L.


Börjar få lite ångest för morgon dagen då liten ska få sin andra spruta. Tycker så synd om henne.

Nej nu ska jag ladda batterinerna lite innan det e dags igen...=)


//xoxo

Om jag vågar...

JA, jag vet att jag har varit dålig med att uppdater,men har haft så mycket annat att göra.

Sen har jag insett att mitt minne inte är särskilt bra, kommer inte ens ihåg vad jag gjorde i måndags.

Veckan hittills har bjudit på diverse äventyr, i tisdag belv det en sväng till kil, onsdagen var från början planerad till tillbringas i Mariebergsskogen med L och prinsessan, men de satte vädret stopp för så det blev en sväng till kussen istället och kolla in deras "nya" hem.

Idag torsdag bjuds de äventyr utan dess like, men jag vet inte om det är rätt, när vet man det. Jag vill så gärna åka dit men psyket säger nej, vet ej om jag klarar av alla blickar, jag vet att jag ska stå på mig för jag har inte gjort något fel, men på något sätt känns det väldigt jobbigt. Vi får se hur de blir vi låter vädret bestämma idag. E inte så roligt att åka iväg med bebis och så vill hon inte sitta i vagnen och så kanske de spöregnar då blir ju mini jätte blöt, med tanke på att vi inte harnågra regnkläder. Men äventyret inleds med lunch hos familjen L. Ska bli mycket trevligt.


Snuttan har börjat få humör kan jag meddela och viljor utav dess like. Hon är fortfarande lika snäll som alltid har varit men viljorna börjar synas mer. Hon har även blivit lite mamma sjuk av sig, på ett sätt är det lite mysigt att hon bara vill vara hos mig,men det blir även lite jobbigt i längden. Tänderna har ännu inte tittat ut dom ligger där och gror och kliar, detta gör att snuttan har blivit lite snorig och mer gnällig av sig. Fredagen ska snuttan spendera hos farmor, hon kommer att bli så bortskämd kan jag lova. På måndag ska hjärtat få sin andra spruta, hoppas att det blir lika som förran sprutan, lite feber och inget mer, men man ska aldrig säga aldrig. Bäst att ta i trä och hoppas på det bästa.





Nästa vecka bjuder på bara massa kalas och onyttigheter, detta innebär att man få ta i lite mer på dem dagliga promenaderna.

Nej nu måsta jag sluta skriva för att fixa iordning mig för dagens äventyr om jag vågar...(nervös)...





//xoxo


helgerna går för fort...

Åter är även denna helg slut, tycker det går alldeles för fort. Man hinner inte mad allt man skulle velat.
Fredagen bjöd på lunch hos svärmor, var ett tag sen sågs. Snuttan fick massa fina kläder från spaninen, hon blir så bortskämd min lilla älskling. Kvällen bjöd på mys och film.
Lördagen inleddes med att skrapa utemöbler, kvällen bjöd på tjejfest hos syster yster. Jag kan sammanfatta kvällen med två ord, fulltös och herregud.
Dagen har idag bjudit på extrem makeover av utemöblerna.
Men nu är denna underbara helg slut och jag å mini för åter igen tillbringa dagarna ensamma.


Kan bara säga att jag har världens snällaste dotter, hon anpassar sig till situationerna och trivs mer än bra på golvet med alla sina leksaker. Jag får så mycket saker gjorda. Under hela tiden som vi målade möblerna såg låg hon inne och sov. Jag tänker hela tiden, hur hade de blivit om hon aldrig var nöjd eller kolik barn. Jag är helt enkelt för bortskämd. Men jag bara tackar och tar emot,men tar även i trä så inte turen vänder.




Min älskade prinsessa...


Veckan som kommer ser för tillfället lugn ut, några små äventyr står de allt på schemat, finns även en del saker jag skulle vilja göra, men får pga omständigheterna hoppa över. En stående punkt är i allafall kvälls promenader med världens bästa L. Om ni är ute på äventyr så hör av er så kanske jag kan bjuda på en köpp eller något smaskigt.

Nu ska jag krypa in under filten och se på film
Hoppas ni alla har haft en bra och händelserik helg.


//xoxo


Fullspäckad dag...

Har haft en fullspäckad dag, inledde med en rid tur, orkade inte så mycket jag hade hoppats på men red gjorde jag i allafall, får väl se hur min "lilla" rumpa mår i möra. Tog sedan en sväng till bergvik för diverse inköp. Blev sedan en sanbb visit hos L då T och M kom dit. Drog sedan hem för att duscha av sig svetten och mata bebis. Sedan vidare till syster på födelsedagsmiddag och tårta. Mycket trevligt. Idag insåg jag att jag kunde ha planerat dagen bättre då snuttan inte sov så möe på förmiddagen ledde till en mycket övertrött bebis på eftermiddagen och kvällen. Om jag hade planerat lite så kunde vi ha varit hemma på förmiddagen så hon hae fått sovit mer, men ibland får man ta ut svängarna och chansa lite.


Tänkte bjuda på en bild kavalkad:











Vill avsluta med att tacka världens bästa L, som alltid finns här och ställer upp. Tack för du hade hand om mini idag så jag kunde roa mig lite.



//XOXO


Instruktionsbok

Idag bar de iväg till BVC för att väga och mäta prinsessan, hon väger nu närmare 6kg min lilla klump. Tänk vad hon växer å vad tiden går fort. Igår vände hon sig nästan, e så roligt å sitta och titta på en när hon ligger och leker å grejer för det händer så mycket nytt. Vi tog oss även en sväng till öppnaförskolan och hämtade avtrycken från hennes fot och hand, de blev så fint. Så nu står den och visar upp sig i bokhyllan.

Mitt lilla hjärta endast några minuter...Älskar dig bebis...=) 


Har hänt mycket nu den senaste tiden, vilket ha fått mig och inse att jag kanska ska skriva en instruktionsbok som heter "Hur man tar reda på saningen". För det verkar vara väldigt svårt att göra för många människor. Jag tänkte jag skulle forma den på samma sätt som med instruktionerna man får med när man ska sätta ihop Ikea möbler. Alltså i punkt form, steg för steg samt bilder. Väldigt pedagogiskt.
Ett litet utdrag hur det kan se uti min bok "Hur man tar reda på saningen":
1. Kolla först upp vem det hela handlar om
2. Ta reda på nr till de vederböriga (om du ej inte redan har det)
3. Slå nummer
4. Presentera dig
5. Berätta varför du ringer ( kanske boka in ett möte öga mot öga)
6. Låta den vederböriga berätta
7. Ställ frågor.
8. Lyssna på svaren
9. Säg vad du tycker
10. Nu kan du får döma och prioritera faktan.
(Bilder kommer senare)

Bara ett litet utdrag men jag tror de kan bli riktigt bra, lr vad tror ni?

Nej nu får de räcka för idag....

//xoxo




Sköna maj välkommen...=)

En ny månad, nya möjligheter, nya mot och medgångar.

Veckan som varit har bjudit på diverse saker,men det har mesta dels varit lugnt.

Snuttan äter nu med godatiti banangröt, mycket gott tycker hon. Jag börjar nu inse att min lilla bebis börjar bli stor, måste även införskaffa en barnmatstol. Tänk vad tiden går fort.

Blev med bjuden på VIP-kväll på stan samt middag på Alfie, de kunde man inte tacka nej till, behövde även komma ut lite.
Valborg tillbringades hos sambons syster med god man och sällskap.
På lördagen bestämmde vi att ta en liten mini semester, kan meddela att även om vi har en hyfsad stor bil så fick vi ta med släpkärran för att få plats med allt och detta berodde på våran "lilla" hund skulle med. Så bagaget fick vi endast in honom.Så i släpkärran hade vi allt man behöver. Tidigare när man var på semester så behövde man endast en var sin väska med saker i nu kan jag meddela att listan var lång över alla saker som skulle med:
- Barnvagn
- Babysitter
- Blöjor med tillbehör
- Mat till bebis
- kläder till oss alla
- Resesäng med madrass
Detta är bara ett litet utval av allt som rymdes i släpkärran.



Lillan och våran "lilla" hund Batman (ca.85kg)


Veckan bjuder på gäster, en sväng till BVC och vem vet lite små äventyr.
Den största händelsen denna vecka blir nog min premiär tur efter tre år på häst. På torsdag ska jag alltså för första gången på nästan tre år sitta på en häst igen. Ska bli så roligt, saknar det faktiskt lite även om jag under längre tid tyckt att jag är färdig med min tid på hästryggen så längtar jag faktiskt tillbaka till tiden då man var som mest aktiv.



Riktigt så här fort går det nog inte på torsdag, blir nog mer en söndags promenad för mig...=)


Nej nu ska jag passa på å vila ryggen lite efter en härlig promenad med L då snuttan ändå har somnat.

Hoppas ni alla hade en trevlig valborg.


//XOXO


RSS 2.0