Första gången...

Fick uppleva mycket första gången saker igår eller hela helgen rättare sagt.
Som jag skrev tidigare inlägg så hade vi hela helgen planerad,men inget blev av och detta för att snuttan blev sjuk. Så mitt första första gångs sak var att man som mamma fick avboka allt planerande och det är noginte sista gången. Det är sånna situationer som man får en upplysningen om att det har skett en stor förändring i livet. Om det bara hade varit jag och sambon som varit sjuka hade vi smällt i oss några alvedon ich dragit i väg, men som ansvarsfull mamma jag vill vara bestämde jag att så gör man bara inte med en bebis på 3 ½ månad.



Andra första gångs saken var att jag blev ner skjuten över hela magen med bajs. Jag vet att de låter inte särsklit fräscht men det sådant man tydligen som mamma får stå ut med. För bebisar kan inte riktigt kontrollera vad de gör. Anledningen till denna dusch var att snuttan fick världens magknip så det vara bara att ta till termometern för att hjälpen henne och får ut gaserna,men bebis tog i så och det var ett sådant tryck i magen så jag fick en härlig dusch av bajs på magen...det vara bara tacka och ta emot...=)


 


Dagen i dag bjuder på en sväng till skogen för att plocka lite ris som ska prydas med fjädrar, måste ju påska till det lite i detta bygge. Även påskgubben kommer hit en sväng (min fader vill säga) för att lämna påskägg till snuttan. Annars blir det en lugn dag, alltså en dag som alla andra dagar...=)

Hoppas ni får en trevlig dag, så höres vi en annan dag...=)
 


En riktig slappar dag...

Snuttan var fortfarande hängig i dag, det har nu börjat övergått till en normal förkylning vilket är bra även om det är synd om mini. Hon äter nu mycket bättre, men hostan är fortfarande det samma samt att magen krånglar lite.
Skulle egentligen varit på Vårvisningen idag men vi stannad inne och kurarade oss lite i stället.

Jag har fått saker gjort som inte hade blivit gjorda om vi hade varit borta. Städat, plockat, tvätta och lite annat smått å gott.

Kvällen inleddes med ett litet bad för snuttan. Man vet själv hur skönt det är att tvätta av sig lite när man är sjuk. Man känner sig genast lite bättre. Så ett lite skumbad blev det för mini. Sen blev det mys och mat. Sambons bror kom ner så vi tittade på körslaget. Lite smått lessen man blev där en sväng när Rongedal åkte ut fast dom egentligen inte gjorde det. Man blev lite förvirrad. Sedan bjöd tvn på den mycket roliga filmen Natt på muset, den filmen är bara för bra. Innan körslaget somnade snuttan in men vaknade efter en stund och var mycket ledsen en lång stund,efter mycket om och men löste sig allt. Men har nu lite dåligt samvete över att jag missade att släcka alla ljusen mellan halv nio och halv tio.

Då var det även dags för den årliga natten då man får sova en timme kortare, känns inte så kul då man som mamma verkligen behöver den sömnen, men det positva är att vi går mot ljusare tider. Så glöm inte bort å ställa fram kl en timme i natt. Sj gör jag de när jag går och lägger mig. 

Morgon dagen ska förhoppningsvis bjuda på en tur till Barnmässan men det beror helt på hur snuttan mår. Vi ska i allafall åka in och hälsa på svärmor innan hon åker till Spanien i 6 veckor. 

Hoppas ni har haft en mycket trevlig och bra helg hittills.

Nu ska jag snart ta natten ska bara mysa lite i soffen en stund till.

KRAM KRAM 

Sjuk bebis, hjäplös mamma...

Min lilla bebis har blivit sjuk. Började igår med att hon åt dåligt, på kvällen när jag var på träningen hade hon nästan spytt upp allt hon ätit. Vi nattmålet hostade hon så hon spydde två gånger. Det rasslar och låter i halsen på henne och får det svårt och andas ibland, febern är inte särskild hög men den finns där. Ringde en sväng till barnakuten som rekomenderade att ge henne alvedon och försöka få i henne mat, men hon har det svårt å få ner maten även om hon är jätta hungrig. Ska ringa tillbaka efter lunch, så förhoppningsvis får vi komma in på en undersökning, hoppas verkligen det så man inte behöver oroa sig över att det inte är något mer än förkylning.
Man har blivit så nojig med sjukvården och deras system efter att ha läst om barn som inte fått en tillräcklig undersökning och hjälp och sedan dött pga en enkel sjukdom som kan botas lätt om den botas i tid.

Så nu får vi verkligen hoppas att vi får komma in så man inte behöver gå hela helgen med oro i magen.

Någon vårvisning och barnmässa blir det nog inte, det är bäst att hålla snuttan inne så hon blir frisk.

Träningen igår gick super bra, börjar bli vän med bollen nu, men kroppen orkar inte riktigt med än, men det är nog inte så konstigt.

Väntar på att sambon kommer hem med Mcdonalds och inhandlade varor.

Önskar er alla en trevlig helg...=)

En trevlig dag...

Hade en mycket trevlig mamma/barngrupp igår, blev mycket prat och skratt e så skönt och träffa andra mammor och höra hur deras vardag fungerar, det ärskönt att kunna prata med någon som vet hur det är å vara nybliven mamma. Gjorde även månadens bästa fynd, en mamma i gruppen hade skaffat sig en portionsburk till ersättningen, för er som inte förstår vad jag pratar om ska jag förklara. Som nybliven mamma är man helt inställd på att amma sitt barn men som synd vad så slutade jag producera mjölk pga infektion i boobsen, så det var bara att ge ersättning. Att ge ersättning innebär det att man har med varmt vatten och pulver med sej vart man än befinner sig. Har tidigare förvarat pulvret i påsar, så när det var dags för mat såg det ut som jag drog upp små knarkpåsar, men nu har jag införskaffat denna förträffliga uppfinning. En burk som är uppdelad i tre fack så man har med sig tre måltider i en lite burk alldelse perfekt...=)...Mycker nöjd mamma...


Hade syrran och minsta på lunch idag, L dök upp på äppelpaj. Det blev mycket prat och skratt. Framåt kvällen drog syrran och minsta hemåt, L fick stanna kvar och hålla mig sällskap även denna kväll. Vi myste med tacos och på tv-schemat stod det room service och grey´s. Göbben jobbar sista natten denna vecka vilket känns mycket bra. Morgon dagen bjuder på lunch hos svärmor samt fotbollsträning.

Har något som trycke mig hela tiden, är så besviken på alla som hela tiden pratar om att de ska komma och hälsa på, jag säger varje gång att de är välkomna bara att höra av sig. Men ingen hör av sig och jag har verkligen inte orken att hela tiden ordna och bestämma träffar. Så nu har jag gett upp och är oerhört tacksam för dessa få som verkligen tar sig i kragen och kommer hit, det värmer verkligen. Klart jag kan flytta på mig, men ibland så orkar man bara inte...
Skulle aldrig klara utan min syster och absolut inte utan min "nanny" L. Dom ställer upp i alla lägen...Tack för att ni finns...=)




Nej nu har jag tjötat färdigt för idag och ska glädja mig åt dom som finns och bryr sig...natti natti...=)

Hjälp...!?

Är det någon som vet hur man gör om man vill ändra bilderna högst upp på min bloggsida.

Visst e de jätte fint med blommor, men vill helst göra det lite mer personligt...=)

Tacksam för svar och hjälp...=)

Bortskämd...=(

Jag har nog varit för bortskämd, för första gången sen vi kom hem från BB så somnar inte gumman om efter frukosten och då är kl. halv nio när vi går upp. Snacka om att ha varit bortskämd med att få sov om jag tycker att det är tidigt att gå upp halv nio. Kramar om er andra småbarnsföräldrar som har det mycket värre.

Idag bär det in till stan för att träffa andra mammor och bebisar. Ska bli så roligt, tycker det är allt för långt mellan gångerna.

Kvällen bjuder på rolig och hård fotbollsträning,men får se hur mycket jag får träna då jag troligtvis får ta med mig snuttan ner,har självklart med mig världens bästa L som barnvakt.

Får hoppas på att snuttan somnar om en liten stund såjag kan få vila någon timma till, annars tror jag denna dag kommer bli hård...=)

Kram på er, ta vara på eran sömn, det gör inte jag när det bjuds på...

PS. Saknar kommentarer. DS

Känns så himla skönt...

Träning

Från Wikipedia
Träning är ett
samlingsbegrepp som syftar till ett flertal aktiviteter som är menade att förbättra eller upprätthålla en förmåga(kapacitet).

Fysisk träning är i sig nedbrytande och förbättringen (kapacitetsökningen) kommer först vid vila, då kroppen/nervsystemet återhämtar sig och "skapar" en så kallad superkompensation. Träning är vanligt förekommande inom sport och idrott. Men desto viktigare är det att äta efteråt så kroppen får något att bygga musklerna med.

Träning blir mer effektiv om en träningsplanering med
 träningspassens antal och omfattning och tester finns inlagda.

Människan har troligtvis i flera tusen år haft insikten att det är
möjligt att påverka sitt psyke och sin fysik genom olika aktiviteter[källa behövs].

När man tränar blir pulsen högre. Detta beror på att kroppen behöver mer blod och då börjar hjärtat pumpa ut mera blod. När hjärtat pumpar blod är det hjärtklaffar i hjärtat som öppnas och stängs, det är de klaffarna man kan höra när man känner hur hög sin puls är.


Ännu ett träningspass avklarat,känns så skönt att äntligen komma igång med träningen, synd bara att kroppen inte riktigt orkar med, jag vill mer än kroppen. Idag på träningen så knöts sig musklerna i ena låret, kunde inte sen ta i så mycket som jag ville men jag fortsatte i allafall och tränade, längtar så till på tisdag, då är det dags igen. Även om träningspassen är jobbig så känns det så himla skönt när jag har klarat av det, för då vet jag att jag är ett steg närmare min förgånga kropp och vikt.

Helgen har för övrigt varit mycket trevlig. En lung och mysig fredagkväll med familjen, mat och lets dance. Lördag bjöd på sällskap i form av mamma och hennes gubbe, mat, vin och körslaget. Idag söndag har varit en mycket lugn och mysig dag med inslag av träning.

Denna vecka kommer bjuda på mycket äventyr, mamma/barngrupp, vårvisning i alster och mamma,pappa, barn mässa. Kommer även denna vecka få ett antal ensamma kvällar och nätter då sambon jobbar och samlar in pengar till familjen.

Nej nu ska jag krypa upp i sambons knä, ha en fortsatt trevlig kväll mina läsare.

Kram kram =)

Äntligen helg...=)


Skönt att det äntligen är helg, det innebär att jag får var med båda mina älsklingar.

Dagen inledde med en sväng till maxi för diverse ärenden, sedan hem tvättade lite, sen tog jag och snuttan en lång och väl behövlig vilostund.

Kvällen fortsatte med pizza och mys framför tvn, lets dance och solsidan stog på dagens program. e väldigt lättade och glad över att rätt personer gick till final,nog för att Willy är en härlig person men detta program handlar om att dansa bra och ha rätt personlighet inte bara personlighet.

Helgen bjuder på massa roligheter, god mat och trevligt sällskap. På söndag är de dags för ännu ett träningspass, som kommer bli mycket jobbigt. Har även ett problem då vi ska värma upp ute med ett löppass på 20 min och jag har inga skor att ha ute, förhoppningsvis finns det nog några avdankade skor här hemma någonstans om de inte försvann med allt skräp när vi flyttade.

Nej nu ska jag mysa mig upp i sambons knä innan det är dags för läggdags för min älskade familj.

Hoppas att ni har en trevlig och planerad helg framför er.

Tack och god natt...=)


Ännu en natt i ensamhet...

Ännu en trevlig mys kväll med L och bebis,göbben jobbar natt så jag ser till att jag inte är sj hela kvällen. Tack L för att du finns och ställer upp vet inte vad jag skulle göra utan dej.

Dagen har annars varit lugn, tog en timmes promenad sen blev det en sväng till tådoktorn och med min glädje blev det sista gången. Väl hemma fick jag något ryck och började baka bullar,hade hoppats på att hjärtat skulle sova under tiden men icke sa nicke, jag han baka ut degen och ställa den på jäsning sen vaknade hon, så det var bara och koppla på mig bärselen, pensla pch ha på pärlsocker med gumman på magen, för hon ville inte ligga sj och absolut inte sova. När jag tog ut sista plåten så somnar hjärtat i bärselen snakka om att vilja vara med.

Efter ett tag dök L och hennes föräldrar upp de ville titta på undervärket sedan bjöd jag L på mat och film. Nu har L lämnat mig och hjärtat så nu bär det av till sängen. Tyvär blir ännu en natt ensam, nog för bebis ligger i sängen brevid men jag tycker inte om att somna sj, för hela tiden för mig att det är något som pågår i huset och jag hör massa konstiga ljud så de blir radion på. 

E skönt att det är fredag och helg i möra för då får jag ha båda mina älsklingar hemma...

Sov gott alla där ute och hoppas att ni har sagt tack till någon idag...=)

Kram

Man säger alltför sällan tack...

När man som jag är mamma ledig får man väldigt mycket tid och fundera på saker och ting, en sak som jag har grubblat på är att man alltför sällan säger tack tilldom som betyder något för en och som hela tiden finns där.

Vad menar jag med detta då, jo. I livet har man många olika sorts vänner man har:
- Riktiga vänner
- Oäkta vänner
- " Vänner"
- Vänner som ställer upp i vått och tort
- Vänner som man inte så ofta höra av men man vet finns där.
Sedan har men även de vänner dom finns och som har funnits hela sitt liv och dom kallas familj.
Jag har insett att man allt för sällan säger tack till dessa värdiga vänner för att dom finns och ställer upp. Man säger allt för sällan tack till sin familj för att dom finns och ställer upp...Man tar helt enkelt dom förgivet, man vad händer den dagen då förgivet inte längre finns...
Så från och med idag ska jag försöka säga tack till alla som verkligen betyder något för mig, inte bara för min egen skull utan även för deras skull, att de känner att det dom gör har någon betydelse.

Så nu tycker jag att alla ni som läser min blogg ska ta er en funderare och tacka någon som betyder något för er och som var längesedan ni sa tack till. Skriva gärna en kommerntar sen och berätta vem ni tackade och hur det gick.

Jag ska börja mitt nya tack liv genom att säga tack till alla er som läser min blogg och hoppas att vi kan föra vidare detta, för ibland räcker det med ett litet tack och någons vardag kan bli helt underbar.

Nu tackar jag för idag och kryper ner under täcket...=)


Dags å gå med i listklubben...=)

Tycket de var på tiden och göra som alla andra som bloggar...

namn:
Cecilia Elisa Skålberg
kön: Tjej
ålder: 22
längd: 171 ungefär
vikt: man ska aldrig fråga en tjej om dens vikt, men jag kan meddela att min inte är som den borde vara, men jag har ju nästan nyss fött barn,så dom är tillåtna
nickname: Cissi
hårfärg: Brun, i nån mörk kulör
ögonfärg: Blå

HAR DU NÅGONSIN
blivit kysst: Japps
ätit sushi: Nej, rå fisk e inte min grej
stått på scen: Ja
blivit dumpad: nej
varit ihop med någon som varit otrogen: Nej
varit med om en bilolycka: Nej
klättrat på berg:Nej
sett vita huset: Inte i verkligheten

ANTINGEN ELLER
kallt eller varmt: Varmt är mitt mellan namn...=)
spets eller satin: Spets
blått eller rött: Rött
regn eller snö: Snö, i måttliga mängder
ull eller bomull: Bomull
rosor eller tusensköna: Röda rosor
vår eller höst: Vår
historia eller vetenskap:Historia
matte eller engelska: engelska

MOTSATTA KÖNET
gillar du någon just nu från det motsatta könet: Ja
vet den om det: Ja
gillar någon annan dig just nu: Ja, det finns nog endel
vad tittar du på hos en man: Ögonen
tror du på kärlek vid första ögonkastet: Yes

INOM DE SENASTE 48 TIMMARNA
har du haft ett seriöst samtal: Tror de
kramat någon: Ja
kommit sams med dina föräldrar: Har inte nehövt
bråkat med en kompis: Nej

GILLAR DU ATT
ge kramar: älskar att kramas
ge massage: beror på vad för sorts massage...;)
gå promenader i regnet: Nej,usch

ÖVRIGT
vad gjorde du förra sommaren: Var gravid
svär du för mycket: Lagomt
när duschade du senast: igår kväll
vilken färg är det på dina byxor just nu: grå träningsbyxor
vilken färg är dina underkläder: Svarta
vilken låt lyssnar du på just nu: Ingen
vad var det sista du sa: mmmm
vad är brevid dig just nu: min älsakde dotter Ella
hur ser ditt skrivbord ut (till datorn): Mitt vardagsrumsbor i svart och vitt 
vad var det sista du åt:  Potatis och korvstroganof
vem vill du spendera resten av ditt liv med: Min sambo och dotter
har du en lavalampa: nej, har heller aldrig ägt någon 
brukar du sjunga i duschen: ibland
vad får dig att slappna av: att mysa si soffan med mina älsklingar
tycker du matte är svårt: Bero på
vad skulle du helst vilja vinna i en tävling: Pengar är aldrig fel
läser du ofta böcker: Blir väl ett par stycken
vilka länder har du varit i: Sverigen norge, danmark, finland, spaninen, grekland
hur är vädret just nu: mulet och kallt
vad gjorde du igår natt: sov
vem pratade du sist med på telefon: Min systerdotter Emilia
vad gör dig glad: Min familj

vart skulle vilja du åka
för att shoppa: New York
för att festa: till någon trevlig hemma fest
för att ha sommar: Grebbesta
vill du ha barn: Har redan ett och vill ha fler
vad ska dom heta: Min dotter heter Ella, nästa vet jag ej.

DAGENS:
klädsel: Gråa träningsbyxor, randiga strumpor, blå och vit randig tröja samt en svart fleec tröja
frisyr: Utsläppt med hårnål i luggen
låt: vad radion erbjöd
tv: Room service, Greys anatomy
vill ha: monyeand love
sjuka: nej
tråkigaste: att min sambo ska jobba natt
roligaste: mys med lollo

SENASTE PERSON SOM:

sov i din säng: Jag och min sambo
såg dig gråta:min sambo
fick dig att gråta:Begravning för mormor
fick dig att börja skratta: Ella
du gick på bio med: Älskligen
du gick på stan med: Mamma och Ella
skickade ett e-mail till dig: Facebook
skickade ett sms till dig: Lollo

HAR DU NÅGONSIN:
sagt ”Jag Älskar Dig” till en pojkvän och menat det:  Ja, hela tiden
bråkat med ditt husdjur: Det händer
drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Nej

HAR DU NÅGONSIN VARIT I:
Danmark: Ja
Finland: Ja
Island: Nopp
USA: Nej
Tyskland: Nej
Frankrike: nej
Spanien: Japp, flera gånger
Italien: nej
Kroatien: Nej
Grekland : Ja
Österrike: nej 
Schweiz : nej 
Thailand: nej
Kanada: .nej
Brasilien: Nej
Belgien: Nope

EXTRA STUFF:
Vad är du mest rädd för: att något ska hända min familj
Vart vill du gifta dig: Ute
Vem hatar du verkligen: ingen
Varit kär: Ja
Har du ett jobb: Nej, mamma ledig annars studerande
Gillar du att ha folk omkring dig: Ja
Är du ett hälsofreak: Nej och har aldrig varit
Är du ensam nu: Nej, har min dotter och hunden hemma
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Reklamlåter

FAVORIT:
Rum i huset: Vardagsrummet
Typ av musik: allt
Parfym: Nån jag fick av sambon i julklapp
Månad: Någon varm, maj-augusti
Mat: Fläskfile och potatisgratäng
Dricka: Cola, mjölk
Godis: Choklad, apelsinkrokant
Tidning: Se och hör
Film: Många
Skådis: finns en hel del
Djur: Katt, hund och häst

Så, nu har jag då joinat klubben för oss som svara på listor, nu utmanar jag dom som känner sig utmanade...=)

Vore även roligt om ni som läser min blogg kommenterar lite...kram...=)


Händer inte så möe...

Här i detta bygge händer det inte så möe just nu, det flyter på med samma rutiner, mat, sova,leka, mat, sova leka...osv...=)

Igår hade Ella en utav sina minsta kusiner på besök hon fick vara hos oss då fem på hennes dagis hade fått gått hem med magsjuka  i måndags och min syster ville inte skicka dit henne då hon endast skulle vara där en dag denna vecka. Så lilla E fick tillbringa dagen med oss vilket hon tyckte va mycket roligt, för I var hemma så dom lekte som tokar ute i snön.

Idag ska jag fortsätta med projektet rensa Ellas kläder, började med det igår men hann inte med så mycket då vi fick rycka in som barnvakt så nu ser det ut som man har släppt en bomb i gästrummet. Efter lunch blir det nog en sväng till syrran för att ha syster tid och gå en promenix...Kvällen blir bara min och Ellas då min sambo ska jobba natt, så om någon har tråkigt är det bara att komma och umgås.

Gud vad tiden har gått fort igår blev Ella 3 månader. Hon har blivit stor tjej nu min lilla bebis. Det är nu mer liv och rörelse än förut.Hon börjar lite vinlgligt men det går stå upp när man håller i henna, om man håller i hennes händer drar hon sig upp till sittande. Hon pratar nu mycket mer och när hon ler/skrattar kommer det lite småljud, nu fröjer det väl inte för ens hon vänder sig om. Jag minns det som om det var igår värkarna drog igång ordentligt och jag tryckte ut mitt lilla hjärta...=)

Kram på er och lycka till alla ni som väntar på eran tur....=)


Nytt favvo program...=)

Dagen har spenderats i stan,inledde med en sväng till tandläkaren så när räkningen kommer blir jag några hundringar fattigare, men det är de värt, skulle aldrig klaraig utan tänder. Snuttan satt i sin bilbarnstol under hela undersökningen och pratade på sitt lilla vis.

Sedan blev de en sväng till ikea där älsklingen bjöd på mat, gjorde även mycket bra inköp. Har insett att jag måste rensa ur snuttans garderob då hon har växt ur kläder och med tanke på dåligt förvarningsutrymme i detta stora hus ville jag ha snygga lådor och lägga ner kläderna i så det införskaffades.

Efter turen till favvo stället drog jag vidare till 4H-gården där jag skulle på möte senare, innan mötet passade jag på och gå en sväng.

Skyndade hem för att se Familjen annorlund, e liten ledsen över att det nu är slut, hoppas verkligen på nya avsnitt. Tvkvällen fortsatte med CSI, när de tog slut hittade jag inge bra och så på så jag bestämmde mig för att ge Filip och Fredriks program Boston the party en chans, jag tycker om alla program de gör, men detta är lite unikt då de tar reda på saker som ingen annan skulle göra. Jag tycker de saker de provar på i  programmet har en likhet med Jackass fast mycket mildare. Detta programm kan absolut bli ett nytt favvo program.



Nu är de slut tjatat för idag, kommentera gärna vad ni tycker om mitt nya favvo program.

Kram på er...=)


Herre gud!

Jag säger bara HERRE GUD vad pinsamt. Tränade idag för första gången sen jag blev gravid och jag kan meddela att konditionen är lika med noll och med tanke på att det var fotbolls träning så var mitt bollsinne lika med noll. Kände mig bara i väg,blev till och med varvad under löp uppvärmningen. Efter träningen följde jag med sambon till brandstationen då han skulle gå på löpbandet, passade då på och cykla i 5 min, gå på löpband i 4min och balansbräda i 2min, så mycket orkade jag då vet ni hur dålig min kondition och styka är.
Klart har jag rört på mig under min graviditet men då endast promenader och lite lätta träningar.

Funderar på och bilda en cheerleader grupp iväse, för oss som har ett bollsinnen och kondition som är lika med noll. I denna grupp kommer inga jobbiga aktiviteter utföras, det enda som kommer röra på sig är munnen...hehehe...=)

Känner redan nu i kroppen att träningsvärken smyger sig på, för hoppas att det inte blir allt för illa,men nu ska jag kämpa laddar ju inför beach 2010, det är jag och Anna Anka....- Hot mama...=)

Natti natti på er...=)

En mycket trevlig kväll...

Igår hade vi K och T på besök, vi avnjöt god mat. Till varmrätt blev det potatisgratäng, fläskfile och sås. Till efterrätt hade K gjort en mycket god jordgubbskaka...Självklart avnjöt vi goda drycker, så som öl, vin och cider, inga mängder men för sällskapet skull. Titta även på melodifestivalen, v0 iansåg inte att rätt låt van, grabbarna hejade på Timotej men till slut kom de fram att de endast hejade på dem för de var blonda och snygga. Det stärcker ju verkligen förtroendet hos en nybliven mamma, där brösten ser ut som blöta lovikavantar, magen hänger som hos ett riktigt hängbuksvin och jag behöver ej har byxor på mej då det ser ut som om man har på sig en bastkjol. Sj hejade jag på.....? Ingen....

Jag måste även skryta lite om min underbara dotter. Från den dagen jag fick reda på att jag skulle bli mamma satt man hela tiden och funderade på hur allt skulle bli, man fick den ena berättelsen efter den andra berättad för sig. det var allt i från kolikbarn till bajsbarn, jag minns inte allt. Detta gjorde att man förställde sig det värsta. Men nu kan jag meddela att inget av historierna stämmer in på mitt barn. Hon är nöjd konstant, oväsen stör henne inte hon somnar som en stock ändå. Igår kväll somnade hon inte direkt efter åtta målet, vi andra satt och skratta och så lilla Ella låg brevid och ville vara med och se vad som pågick. Man har hört om dessa barn där man inte ens får nysa utan att de vaknar tack gode gud för att mitt barn inte blev så. Men jag anser att barn blir vad man göra som till, om man har inställningen att allt ska vara knäpp tyst så blir barnen känsliga. Sen tror jag även att de beror på hur man var när man var gravid. Om man var den som satt hemma i tystanden eller den som var ute i oväsnet.

Nej nu är det dags för lite mat, tror jag ska bjuda på korvstroganof och ris idag, sen blir det 11-års kalas innan jag ska iväg och träna, nu jvl ska jag ladda inför Beach 2010 I´m gonna be a hot mama....=)




Mamma hjärta ville bara säga hej...=)


Längtar tills i morgon...

Snuttan var så snäll förut när jag och sambon slet som djur att göra huset rent. Hon låg först och sov i soffan sen låg hon snällt och underhöll sig sj i sitt babygym.

Längta så till i morgon då kommer K och T hit,då blir det mat och melodifestival samt lite god dryck.
Blir nog en sväng ute i friska luften om vädret tillåter.

Mitt nya favvo program är Solsidan, det är så sjukt roligt, den speglar verkligen det riktiga livet inge hitta på där.


Nej nu är det slut bloggat för i dag, hjärtat sover som en stock och
jag ska krypa upp i famnen på min älskling...=)

Ha en fortsatt trevlig kväll..

// Cissi


ännu en dag avklarad...

jag klarade...efter många om och men kom både humöret å energin tillbaka. Tog en härlig promenad med lollo,bebis och hunden. Sen blev de en liten pratstund innan sambon kom hem med mat. Sedan drog det igång,plockande, dammtorkande, dammsuga och skura. Sedan bakade jag kakan åt syrran.
Passade även på att baka en mjukpepparkaka åt mig sj oxå.

Nu blir det mat och mys till tvn, lets dance och solsidan står det på protokollet.

Kan bara meddela att jag har världens snällaste och underbaraste dotter...=)

Ha en trevlig kväll...

Kram från oss

Jag har tappat bort....

Hoppsan vi sov visst väldigt länge idag oxå efter frukosten.Men de gör inget då jag har tappat bort min energi och mitt humör. Kände redan igår kväll efter vissa diskussioner att humöret börja försvninna, men tänkte att de kommer nog tillbaka men icke sa nicke.

Idag är det tänkt att jag ska baka kakor åt syrran, samt bullar till mig själv. Städa och greja inför helgen samt komma ut på en promenad, men som det känns nu har jag bara lust och skita i allt och bara sitta å mysa i soffan med hjärtat. Men det känns lite jobbigt då man ser hur underbart vädret är ute...men är så tråkigt och gå sj,roligare med sällskap...=)

Nej nu har snuttan vaknat bäst jag går upp till henne....

Kram på er


Vilken goding

Som tur vad hade febern gått ner lagomt till det att vi skulle åka till mamma/barn träffen, det stod massage på schemat idag. Allt gick jätte bra till och börja med, han massera båda benen på hjärtat samt magen sen vet jag inte vad som föll henne in men hon började gallskrika. Och inte nog med det hon fick med sig alla andra barn, så tänk dig 5 små bebisar som gråter för fulla halsar ella slutade lika fort och satt och tittade på dom andra barnen å undrade vad dom pysslade med, vilken goding till bebis jag har.

Efter träffen drog vi en sväng till 4H för att titta så allt inför årsmötet var ok, drog en sväng till mormors hus och satt och tittade på mamma å moster när de rensade diverse saker. Har nu satt ner rumpan i soffan och hjärtat ligger under sitt älskade babygym göbben är och hämtar den efter längtade pizzan som vi som oskriven tradition äter varje torsdag.

Hoppas ni sj har haft en mycket trevlig dag...=)

Vad jag krånglar!?

Som det står i tidigare inlägg så ska jag sats på att börja blogga igen. Hade en blogg i 1 ½ dygn, bra jobbat. Men jag har inte slutat jag har bara bytt blogg sida pga att jag inte trivdes med den förra.

För er som läser så läser ni på egna villkor, klart nu får komma med kommentarer osv men om ni anser att min blogg och för tråkig eller liknande skit i och läs den då.


En lugn dag

Efter frukosten imorse somnade vi om jag och snuttan, göbben åkte till jobbet.
Vaknar sedan många timmar senare och inser att det kanske e dags å gå upp kl var ju halv elva, hoppsan.

Ella fick sina första sprutor i går så hon e lite hängig i dag, tog tempen som visade 38, stackars liten.Så idag stannar vi nog hemma om det inte vänder, ska egentligen på mamma/barngrupp i eftermiddag. E verkligen jätte roligt och träffa andra mammor och prata om allt som handlar om barn att man få inse att man inte är sj om diverse saker.

Från den dagen jag fick reda på att jag var med barn hade jag en bild framför mig hur det är att vara mamma och hur jag skulle vara som mamma, men det är inge lätt kan jag lova. Man går hela tiden runt och funderar på om det man gör är rätt, hur ska man göra i olika situationer osv. Men jag tror att man lär sig efter ett tag, man hittar en roll som passar en. Eller vad tror ni?

Nej, nu får jag sluta hjärtat börjar bli hungrig så det är bästa att bjuda på det smaskiga.

Kram kram

En nystart

Ska nu försöka mig på att blogga igen, hade tidigare en blogg som jag har valt att lägga bakom mig då den handlade o mitt liv innan jag fick mitt lilla hjärta. Denna blogg kommer att handla om mitt liv som nybliven mamma och dess vardag.



Att blogga är inte min starka sida och att hinna med känns just nu avlägset, Många anser nog att som nybliven mamma har man all tid i världen, men jag kan meddela för er som inte har förståelse om vad det innebär som räcker ibland inte tiden till. De stunder hjärtat sover ska man hinna med sådant man inte göra när hon e vaken, så som att sova själv, ta hand om sig själv och sitt förhållande, ta hand om hushållet samt mycket mer. Självklart försöker jag göra saker även om hon e vaken, men vissa saker kan man inte göra...

Livet som mamma är inte bara som en dans på rosor, men det finns mest positivt med att vara mamma. Det negativ med att bli mamma är:

1. Kroppen kommer aldrig bli det den en gång varit.

2. Man inser illa kvickt vilka som är ens riktiga vänner.

3. Man unnar sig inte nått fast man borde.







Denna underbara individ heter Ella Cecilia Larberg
Hon föddes den 16 december kl. 00.58 på karlstad BB.

Ska nu avsluta detta inlägg för att ta natten och mata hjärtat.
Men det kommer mera.

Kram på er

RSS 2.0